Wie zijn wij?

In 1983 starten een vijftal enthousiaste jongelingen een vliegclubje aan het fort van Broechem (Mollentstraat). Toen daar meer en meer woningen gebouwd werden, zocht de club terug de vrije natuur op aan de Schawijckplasweg in Ranst, waar ze vandaag nog steeds gehuisvest is.

In 1994 werd de vliegclub omgedoopt tot een vzw en kreeg het de naam Modelclub Ranst. Modelclub Ranst sloot zich aan bij de Vereniging voor ModelLuchtvaartsport (VML), het overkoepelende orgaan voor de modelluchtvaart in Vlaanderen en is vergund door het Directoriaat Generaal van de Luchtvaart (DGLV).

Onze club heeft twee terreinen. Het hoofdterrein is geschikt voor alle modellluchtvaartuigen. Het tweede terrein is een stuk kleiner en is enkel geschikt voor de dronepiloten en beginnende helicopterpiloten. Verder is er een afgeschermde zone voor het afstellen en starten van modellen en een ruime parking.

Onze ruime verwarmde kantine beschikt over alle comfort. Even opwarmen na een vlucht tijdens de winter, of wat bijpraten bij een warme drank of frisdrankje tussen de vluchten in, het is allemaal mogelijk. In ons technisch lokaal kan je ook je batterijen terug opladen.

In onze club kan enkel met elk elektrisch aangedreven toestel worden gevlogen. Omdat we binnen de controlled traffic region (CTR) van de luchthaven van Antwerpen liggen, is de maximale vlieghoogte in onze club 100 meter. Alle modelvliegtuigen en drones van meer dan 1 kg moeten van een hoogtemeter voorzien zijn. (Modelhelicopters hebben geen hoogtemeter nodig.) Het maximale gewicht van een luchtvaartuig binnen onze club bedraagt 6 kg. De maximale geluidsproductie bedraagt 85 db.

Wens je meer informatie over onze club, neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs in onze club.

Samenstelling bestuursorgaan