Lid worden

Iedereen is welkom in onze club!

Om te mogen vliegen op ons clubterrein, moet je echter lid zijn van onze club. Om solo-vluchten te mogen maken, dien je bovendien over een VML-brevet te beschikken. Clubleden kunnen het nodige VML-brevet gratis behalen binnen de club.

Wij zijn bewust een relatief kleine club waar iedereen elkaar kent en verderhelpt. We willen deze gezellige sfeer kost wat kost behouden en daarom voeren wij een ledenstop door zodra we 30 actieve leden hebben. 

Ben je geïnteresseerd om lid te worden van onze club?
Kom dan zeker eens langs op ons clubadres tijdens de openingsuren of contacteer ons voor meer informatie.

Instructeur en leerling met dubbelbesturing

Wij verwelkomen opnieuw nieuwe leden!

Geïnteresseerd om lid te worden, neem dan zeker even contact op of kom even langs op ons clubadres.

Leren vliegen

In onze club kan je leren vliegen met gemotoriseerde modelvliegtuigen, modelzwevers en vanaf 2022 ook met modelhelicopters. De opleiding is inbegrepen in het lidgeld en wordt gegeven door ervaren instructeurs door middel van dubbelbesturing. De instructeur begeleidt zijn leerlingpiloten totdat ze slagen voor de brevetproef en zo hun VML-brevet bekomen.

De ervaring leert ons dat niet elk modelluchtvaartuig even geschikt is om mee te leren vliegen. Een mooie Spitfire of een schaalhelicopter spreekt natuurlijk tot ieders verbeelding, maar het zijn niet de gemakkelijkste toestellen om de eerste vluchten mee te maken.

De dubbelbesturing vereist ook dat je beschikt over de juiste zendapparatuur. Binnen onze club werken we met zenders van Futaba en Spektrum.

Overleg daarom altijd eerst met je instructeur alvorens tot een aankoop aan te gaan die achteraf niet geschikt blijkt te zijn.

Je instructeur zal je begeleiden bij alle aspecten van de hobby: aankoop van geschikt materiaal (rekening houdend met je budget), bouw en afstelling, programmatie van de zendapparatuur, onderhoud van je materiaal, enzovoort.